Вкусни идеи

Аз ям! на парти

За много хора храната е много повече от просто хапване – тя е емоция, преживяване, момент, който биха споделили със семейството, приятелите или любимия човек. В такива случаи храната е в пъти по-вкусна, а преживяването истински споделено.

Съществуват различни поводи, в същността на които стоят споделените моменти. Това са различни празници през годината като рождени дни, имени дни, големи празници като Коледа, Нова година и Великден в чиито център стои идеята да се съберем с любимите ни хора и да отбележим този вълнуващ момент, а друг път е просто обикновено гостуване без повод.
Въпреки че почивните дни са за отдих от натоварената работна седмица, често те са по-предпочитаният момент за такъв тип събития. И понеже знаем, че храната е в основата им и няма как да се посрещнат гости на празна софра, а модерният градски човек живее на бързи обороти и всяка свободна минутка му е ценна, събрахме няколко интересни предложения и съвети, с които ще улесним приготвянето на обяда или вечерята и ще спестим стоенето в кухнята.

ПРЕДЯСТИЯ

Гостите току-що са пристигнали и са се настанили удобно около масата. В чашите се наливат първите питиета за вечерта, било то вино, бира, коктейл или безалкохолно. В този случай вместо да поднесете очакваните ядки, снакс и чипс, изненадайте гостите с домашно приготвени ордьоври. Приготвят се бързо, лесно и са чудесна тема за разчупване на леда между гостите. Предястията могат да бъдат вкусни малки сандвичи, апетитни хапки или нещо по-специално, което определено ще грабне вниманието на всички около трапезата.

САЛАТИ

За някои поводи ордьоврите с коктейл са напълно достатъчни, но специалните моменти и големите празници изискват трапезата да бъде отрупана с ястия, кое от кое по-вкусно. Спокойно можете да развихрите въображението си и уменията на изкусителен шеф-готвач и да приготвите по-сериозно хапване за вашите гости, под формата на няколко степенно меню, което включва предястие, салата, основно ястие и десерт. Ако времето ви пристиска, ето няколко бързи салати, за които не е нужно особено много подготовка – само няколко прости продукта и малко отношение, а ние ви гарантираме, че финалният резултат ще бъде впечатляващ!

ОСНОВНИ

След салата идва време за най-очаквания момент от всички около трапезата – основното ястие. То е кулминацията на всеки повод за събиране с любимите хора и следователно трябва не само да изглежда добре, но и да бъде толкова вкусно, че всички да искат да си оближат пръстите още преди да са го опитали. Това е тежка задача, особено ако разполагате с ограничено време за подготовка. Но както обещахме в началото, готварската книга на Аз ям! е само на един клик разстояние, а вътре се крият над 100 страхотни рецепти, подходящи за всеки повод. Избрахме няколко от тях, с които смятаме, че можете да впечатлите всеки традиционалист и да задоволите вкуса и на най-изтънченото небце.

Десертът е черешката на тортата и финалният щрих във вашето кулинарно съвършена трапеза. Признаваме си – не сме специалисти по сладките неща, но понякога обичаме да експериментираме и имаме решение дори и за онези от вас, които обичат да удивяват аудиторията с нестандартни неща.

Щрудел с наденица
Щрудел с наденица

Вярваме, че сте се справили чудесно, а гостите са си тръгнали сити, доволни и очаровани от вашите способности. Ако сме успели да ви помогнем в подготовката, ще се радваме да споделите снимки на вашите ястия и трапези с нас в нашите канали във Facebook и Instagram.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ