Начин на приготвяне:
Измийте боба и го накиснете в студена вода от вечерта. На сутринта отцедете набъбналия боб и изсипете в тенджера. Налейте вода, така че да покрие боба и сложете на котлона да заври. След като заври водата, изхвърлете я и налейте вряла вода. Добавете стеблата целина и завързани дръжките на магданоза към боба. Сложете го да ври под капак на тих огън до пълно сваряване. През това време си подгответе зеленчуците.
В една купа добавете нарязана на ситно глава лук, листата магданоз, кубчетата чушки, кубчетата моркови, накълцания стрък чесън и рендосаните домати. Към зеленчуците добавете и 3 цели скилидки чесън. След като бобът стане готов, отстранете целината и дръжките от магданоза. Изсипете към него нарязаните зеленчуци и разбъркайте и го сложете да поври за 10 минути.
В сух тиган препечете червения пипер с брашното за около 1-2 минути, докато замирише и сместа стане златиста. Размийте сухата смес до гладка каша в малко вода. Нарежете 6 бр. наденица отгоре на решетка. След като бобът е поврял за кратко със зеленчуците, изсипете кашата от пипер и брашно към боба. Добавете мащерка, джоджен, девесил, чубрица, сол и черен пипер.
Изсипете боба в тава, залейте с малко олио и наредете отгоре наденицата. Печете в сгрята фурна на 220 градуса за около 30мин. или докато се запече наденицата. Бобът се сервира леко охладен, за да се разгърнат всички вкусове и аромати.