Бургер с гнездо от кайма, кашкавал и яйце

Рецепти 40 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 400 г Универсална кайма Аз ям!
  • 2 бр. питки за бургер
  • 60 г настърган кашкавал
  • 1/2 глава лук
  • 1/4 връзка магданоз
  • 2 бр. яйца
  • 1 филия хляб
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 домат
  • Айсберг
  • Майонеза
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и магданоза на ситно и ги добавете към каймата. Добавете и предварително накиснатата във вода филия хляб. Подправете с кимион, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.

Оформете две големи кюфтета, като във всяко едно се прави дупка по средата. Можете да използвате лъжица, а за по-лесно – направо с пръсти. В направеното гнездо сложете кашкавал и чукнете едно яйце. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15–20 минути.

Намажете бургер питките с майонеза, добавете резен домат и листо айсберг и сложете изпеченото гнездо. Бургерът най-добре върви и с пържени картофки. Бихте могли да овкусите предварително майонезата с чесън и лимонов сок.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ