Бурито с Родопска наденица

С наденица 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 1 бр. Родопска наденица Аз ям!
  • 4 бр. тортия питки
  • 4 бр. яйца
  • 50 г настърган кашкавал
  • олио
  • За салцата
  • 1 бр. авокадо
  • 2 бр. домати
  • 1 глава лук
  • 1 люта чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 1 лайм
  • 1/2 ч.л. сол
  • 6 - 7 клонки пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадото, махнете костилката, обелете го и нарежете на кубчета.Прехвърлете в купа, към него добавете ситно нарязаната люта чушка, доматите, лука и ситно нарязания чесън.Изстискайте сока от лайм, посолете, добавете листата пресне кориандър и разбъркайте.

Нарежете наденицата на дребни кубчета и запържете в малко олио за 5-6 минути, докато стане златиста и хрупкава. Извадете в чиния и оставете настрана.

В горещия тиган добавете още малко олио и изпържете яйцата за около 2 минути, за да останат сочни. Извадете в купичка, почистете тигана и го върнете на котлона.

Поставете тортия питка на кухненския плот и сложете 2-3 с.л. от салцата, ¼ от изпържената наденица, отгоре поставете яйца и поръсете с настъргания кашкавал. Подгънете два срещуположни края на питката, а след това навийте на стегнато руло. Запечете питките в сгорещения тиган с малко олио за около минута на страна.

Разрежете на две и сервирате топли.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ