Бъркани яйца с наденица на тиган и гъби

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 6 яйца
  • 5-6 филийки селски хляб
  • 150 г гъби
  • 5 с. л. зехтин
  • 20 г масло
  • 2 стръка пресен лук
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете почистените гъби на дебели филийки и ги запържете за 7-8 минути на средно силен огън с 2 с. л. от зехтина. Извадете от тигана и оставете настрана. В същия съд сложете 2 с. л. зехтин и запържете нарязаната на колеца наденица, докато стане златиста и хрупкава.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и сгорещете в него зехтина и маслото. Разбийте яйцата с малко сол и черен пипер и изпържете в загрятата мазнина. Гответе, като разбърквате периодично, докато яйцата започнат да стягат, но без да ги изсушавате.

Препечете филиите хляб в тостер или в предварително загрята фурна. Сервирайте яйцата върху препечения хляб и отГоре подресете запържените гъби ихрупкавата наденица. Поръсете със ситно нарязан пресен лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ