Аз ям! навън

Вкусно хапване извън града

Несъмнено на всеки работещ човек уикендът е любимото време от седмицата. Не толкова заради факта, че не сме на работа, а по-скоро заради това, че разполагаме с повече свободно време за семейството, близките хора и любимите неща, за които

За някои хора това е разходка в парка с децата, за други – шопинг терапия в мола, а за трети – спокойствие сред природата, далече от забързаното градско ежедневие. В топлите дни на септември, определено бихме заложили повече на последното.

Разбира се, храната е съществена част от това преживяване – от сандвичите за из път, през нещо леко в раницата за бързо похапване по обяд, докато вървим към плажа или изкачваме планинските склонове, до самостоятелно приготвената апетитна вечеря, докато си разказваме забавни и интересни истории около топлината на огъня. Често обаче изборът какво да приготвим и да вземем със себе си, може да е по-изтощителен и от самото пътуване. Затова решихме да помогнем с няколко страхотни и вкусни рецепти от нашата серия „Аз ям! навън“, които перфектно ще се впишат във вашето пътешествие.

ЗАКУСКА ЗА ИЗ ПЪТ

Когато планираме да прекараме деня сред природата, ранното ставане е задължително. Колкото по-рано тръгнем, толкова по-бързо ще стигнем до желаната дестинация и толкова повече време ще прекараме с успокояващия шум на вълните, които се разбиват по плажа или с чистотата на планинския въздух.

Това означава, че е добре закуската да бъде бърза и лесна за приготвяне, като топъл сандвич със салам и сирена или да е готова от предната вечер, но да бъде отново толкова вкусна и на следващия ден, като например солени, вкусни мъфини.

БЪРЗ ОБЯД НА КРАК

Вероятността там, където отивате, да няма магазин или заведение за хранене е голяма. Особено в планината. Ако сте се впуснали в изкачване по склоновете или ви е прекалено хубаво да се излежавате на спокойствие на припек, за да отскочите до близкото морско капанче за цаца, домашно приготвената храна е най-доброто решение.

Разбира се, храната трябва да бъде вкусна, но в същото време лека и питателна. За тази цел приготвихме две страхотни рецепти за вкусни енчилади и датски хот-дог, които спокойно можеш да опаковаш и да вземеш със себе си за обяд. Чашата бира към тях е задължителна!

ВЕЧЕРЯ КРАЙ ОГЪНЯ

След дълъг ден препускайки нагоре-надолу из Балкана или скачане и гмуркане в морето, умората си казва думата. Всеки се е сгушил около топлината на огъня и си отдъхва подобаващо в очакване на вечерята.

Сред природата възможностите за приготвяне на храна са ограничени. Липсват удобствата на кухнята, с които сме свикнали, но имаме своето въображение и всичко нужно за приготвяне на вкусна храна за всички. С няколко прости продукта, няколко наденички Аз ям! и хапването около огъня може да се превърне в заслужено пиршество. Ето няколко подходящи идеи:

Надяваме се нашият гид за вкусно хапване извън града да ви даде вдъхновение и идеи да развихрите своето въображение, както в кухнята, така и извън нея. Споделете вашите рецепти и снимки с нас във Facebook и Instagram.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ