Гаспачо с хрупкава наденица

Рецепти 135 мин Сложност Порции 6

Необходими продукти:

  • 2 средно големи домата
  • 1 Македонска наденица Аз ям!
  • 1 печена червена чушка
  • 1/2 краставица
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. бял винен оцет
  • 3-4 капки сос Табаско
  • 1/2 ч. л. захар
  • 2 с. л. вода
  • 1 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • За крутоните
  • 4 филии бял хляб
  • 1 с. л. зехтин
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. сушена мащерка
  • 1/4 ч. л. чесън на прах
  • За сервиране
  • 1 краставица
  • 1 ч. л. чили на люспи
  • чери домати

Начин на приготвяне:

В блендер пасирайте едро нарязаните домати, краставица, чушка, лук и чесън. Добавете зехтина и оцета, доматения сос, соса табаско, захарта и водата и пасирайте до гладкост. Прецедете през цедка и прехвърлете в кутия или купа. Приберете в хладилник за 2 часа. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

Нарежете наденица на тънки колелца и запържете с малко зехтин, докато стане хрупкава. Запечете нарязания на кубчета хляб със зехтина, чесъна, мащерката и солта за 8-10 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

С белачка за зеленчуци изрежете ленти от краставицата и сложете по 1 -2 ленти във всяка чаша за сервиране. Налейте гаспачо и поръсете с чили на люспи. Към всяка чаша сервирайте коктейлно шишче с наденица, крутони и пресен чери домат.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ