Гъбено рагу с наденица и полента

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 с. л. зехтин
  • 2 парчета Родопска наденица Аз ям!
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г кафяви печурки
  • 20 г масло
  • 150 мл бяло вино
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 3-4 клонки мащерка
  • сол на вкус
  • прясно смлян пипер
  • За полентата
  • 200 г инстантна полента
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 1 ч. л. сол
  • 90 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на колелца. В широк тиган загрейте зехтина и запържете наденицата за 6-7 минути, докато стане златиста и извадете чиния. В същия тиган сложете нарязаните на филийки гъби и гответе 8-10 минути. Прибавете ситно нарязания лук, листенца мащерка и виното, разбъркайте и гответе 4-5 минути. Върнете наденицата в съда, гответе 2-3 минути и сложете доматеното пюре, чесъна нарязан на филийки и горчицата. Посолете и подправете с черен пипер, сложете маслото, изключете котлона и разбъркайте добре.

За да приготвите полентата в касерола, кипнете бульона, посолете и на тънка струйка изсипете полентата. Бъркайте постоянно, докато се сгъсти за 2-3 минути и свалете съда от котлона. Добавете настъргания кашкавал и разбъркайте, докато се разтопи.

В чиния за сервиране сложете от полентата, отгоре поставете рагу и малко от соса от готвенето и поръстете с листенца мащерка.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ