Гювече с кренвирши и зеленчуци

Рецепти 50 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 кренвирша Аз ям!
  • 3-4 средно големи картофа
  • 2 глави лук
  • 6-7 бр. гъби
  • 4 яйца
  • 1 морков
  • 4-5 клонки пресен магданоз
  • 4 с. л. олио
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете обелените картофи на едри кубчета и ги сварете в подсолена вода за 10-15 минути. За последните 5 минути добавете нарязания на тънки филийки морков. Отцедете и оставете настрана.

На дъното на 4 гювечета сложете по 1 с. л. олио и подредете пласт от нарязания на полумесеци лук. Отгоре сложете картофи и морков и разрязаните на четири гъби. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер. Покрийте с капак или фолио и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 20 минути.

Разрежете кренвиршите на две по дължина, а след това и напречно. Направете разрези на всяка четвъртинка. Извадете гювечетата от фурната, махнете капака и сложете по 2 четвъртинки кренвирш за всяка порция и счупете по 1 яйце. Върнете във фурната за още 7-8 минути, докато кренвиршът се запече и яйцето се сготви.

Поднесете гювечетата топли с листенца магданоз и поръсени с черен пипер.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ