Гювече с луканка и сирене

Рецепти 45 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 1 глава червен лук
  • 1/2 зелена чушка
  • 1/2 жълта чушка
  • 150 г сирене
  • 80 г луканка Аз ям!
  • 5-6 цветни чери домата
  • пресен магданоз
  • 3-4 с. л. зехтин
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

В купа сложете нарязания на тънки полумесеци лук и чушките, нарязани на ивички. Полейте с малко зехтин и подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте и разделете сместа в две огнеупорни съдчета. Отгоре сложете по 1 плочка сирене и около нея разпределете разрязаните на две чери доматчета и тънки резенчета луканка. Покрийте с капак или фолио и печете 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Свалете капачетата и печете още 20 минути. Поднесете с изпържено “на очи” яйце, листа пресен магданоз и препечен хляб.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ