Гювеч с Македонска наденица

Рецепти 80 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 3 парчета Македонска наденица Аз ям!
  • 500 г картофи
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 морков
  • 100 г зелен фасул
  • 2 глави червен лук
  • 1 патладжан
  • 3 домата (около 400 г)
  • 150 мл бяло вино
  • 100 мл вода или зеленчуков бульон
  • 100 г замразен грах
  • 50 мл олио
  • 1 с. л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В голям съд с капак загрейте олиото за сложете едро нарязания лук, патладжана нарязана кубчета, чушките на едри парчета и моркова, нарязан на колелца. Посолете и гответе 7-8 минути на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. Прибавете обелените и нарязани на едри парчета картофи, разбъркайте и добавете червения пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте и гответе 4-5 минути. Налейте виното, увеличете котлона и оставете за 5 минути да се изпари алкохола. Прибавете едро нарязаните домати и налейте бульона. Оставете да заври на котлона, покрийте с капак и прехвърлете в предварително загрята до 200 градуса фурна. Печете 40 минути.

Извадете съда от фурната и прибавете зеления фасул, граха и нарязаната на дебели колелца наденица. Върнете във фурната, увеличете градусите на 220 и печете без капак 20 минути, докато наденицата добие приятен загар. Оставете ястието да се охлади за 15 минути и сервирайте поръсено с пресен магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ