Вкусни идеи

7 ястия, с които да отпразнувате Деня на бързата храна

Терминът „бърза храна“ (от английски “fast food”) се появява за първи път в Щатите през 1950 г. За бърза храна се счита всяко ястие, което се приготвя сравнително бързо и е поднесено на клиента в пакетирана форма. Този тип храна се консумира обикновено на крак, в движение, в офиса или у дома. В света същестуват стотици бързи ястия, като всяка държава си има първенец – пица, бургер, хот-дог, тако, бурито… Всички те имат специално място в нашето сърце.

16 ноември е официалният ден на бързата храна и е може би един от любимите ни дни в годината. Затова подбрахме не 5, а цели 7 рецепти от готварската книга на Аз ям! За да празнуваш Деня на бързата храна всеки ден от седмицата с различна вкусотия.

БУРГЕР С ГНЕЗДО ОТ КАЙМА, КАШКАВАЛ И ЯЙЦЕ

Бургер с кайма Аз ям!

В последните години видяхме как бургерите, от обикновена бърза храна, се превърнаха в предпочитано гурме ястие за мнозина. Няма по-запомнящ се вкус от този на сочното кюфте, пресните зеленчуци, разтичащото се яйце и разтопения кашкавал. С нашата рецепта вече можеш да приготвиш любимата си бърза храна и в домашни условия и да се насладиш на всяка хапка.

ДАТСКИ ХОТ-ДОГ

Датски хотдог с кренвирши Аз ям!
Датски хотдог с кренвирши Аз ям!

Хот-догът със сигурност е едно от най-разпространените бързи ястия. Можеш да откриеш тази вкусотия навсякъде по света, но никой не го прави така както датчаните. Докато нюйоркчаните залагат на сосовете, бекона и картофките, в Дания хот-догът е гарниран с хрупкав лук, кисели крастафички и горчица. А понякога дори го сервират и деконструиран – всяка съставка отделно.

ПИКАНТНА ПИЦА С МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА

Пикантна пица с македонска наденица
Пикатна пица с Македонска наденица Аз ям!

Благодарим на италианците за пицата с всяко изядено парче. Безспорно това е едно от любимите ни ястия във всяка една негова форма. В тази бърза рецепта съчетахме умело Македонска наденица Аз ям!, маслинки, риган, босилек и разтопена моцарела. М-м-м-м!

ЕНЧИЛАДИ С НАДЕНИЦА

Енчилади с наденица Аз ям!
Енчилади с наденица Аз ям!

Тази година обърнахме по-специално внимание на текс-мекс кухнята и нейните най-видни представители. Такива точно са енчиладите. На пръв поглед много напомнят на бурито, но разликата идва в приготвянето им и в питката, в която е завита плънката. Отвори рецептата и научи повече за този американо-мексикански специалитет.

ФАХИТАС С НАДЕНИЦА, ЧУШКИ И СИРЕНЕ

Фахитас с наденица Аз ям!, чушки и сирене
Фахитас с наденица Аз ям!, чушки и сирене

Още един текс-мекс специалитет си проправи път в нашата готварска книга. Фахитас обикновено представляват смес от гриловано месо, зеленчуци и сирена, сервирани върху царевична тортила. Виж нашата вариация с наденица Аз ям! и се наслади на неповторимия вкус.

КЕСАДИЯ С ШПЕКОВ САЛАМ, ДОМАТЕНА САЛЦА И ЛЮТ МЛЕЧЕН СОС

Кесадлия със салам Аз ям!
Кесадлия със салам Аз ям!

Кесадията е традиционно мексиканско ястие, което много бързо намира своето място в съвременната кухня. Подобно на такосите, тя представлява сгъната царевична тортила с плънка, обикновено от сирена, зеленчуци и месо. Кесадията с шпеков салам Аз ям! е чудесно и бързо решение, не само за днешния празник, но и за всеки ден от седмицата.

ЧИЙЗТОСТ С ТЕЛЕШКИ САЛАМ

Чийз тост с телешки салам
Чийз тост с Телешки салам Аз ям!

Като говорим за бърза храна, няма как да не споменем и традиционния, любим на мнозина чийзтост. Едно чудесно и повече от апетитно решение за закуска, за да стартираш деня с усмивка или за хапване на крак, в случай че бързаш.

Изборът как да отпразнуваш Деня на бързата храна е твой. Важното е да ти е вкусно!

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ