Енчилади с наденица

Рецепти 60 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 1 пакет кайма Аз ям!
  • 2 бр. наденица Аз ям!
  • 1/2 ч. л. сух риган
  • 1/2 ч. л. сух чесън на прах
  • 1/2 ч. л. сух лук на прах
  • сол на вкус
  • 2 чаши настърган кашкавал
  • 10 тортии
  • За соса
  • 1/4 ч. ч. олио
  • 1/4 ч. ч. брашно
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 2 ч. л. лук на прах
  • 1/2 ч. л. риган
  • 2 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. чили
  • 2 ч. ч. телешки бульон
  • 1 ч. л. доматено пюре

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на соса:

Загрейте олиото в среден тиган на среден огън. Добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес. Оставете го да се готви за 1-2 минути. Добавете подправките и разбъркайте, докато се получи гъста паста. След това добавете бульона и доматеното пюре и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да заври и изключете котлона. Разбърквайте периодично.

Получената смес използвайте, за да покриете енчиладите, а ако ви остане, може да съхранявате в хладилник.

Начин на приготвяне на енчиладите:

Загрейте предварително фурната на 180 градуса.

В голям тиган сложете каймата и нарязаната на кубчета наденица и печете на среден огън до готовност. След това добавете всички подправки към сместа (риган, сол, чесън, лук). Разбъркайте добре.

Пригответе тортиите, като загреете ½ ч. ч. олио в голям тиган. След като олиото е достатъчно горещо, изпържете тортиите една по една за около 10 секунди на страна, колкото да хванат лек загар. След като извадите вече готовата питка, я завийте в хартия, за да си почине.

Когато тортиите са готови, сложете от плънката с помощта на лъжица. След като сложите достатъчно плънка, навийте тортиите като палачинка и ги подредете в тава за печене. Полейте тортиите със соса и ги сложете в предварително загрятата фурна. Печете на 180 градуса за около 15 минути, след което ги поръсете с кашкавал и печете за още 5 минути.

След готовност, поръсете с магданоз или пресен кориандър и заквасена сметана. Сервирайте с ориз или салата за гарнитура.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ