Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на соса:
Загрейте олиото в среден тиган на среден огън. Добавете брашното и бъркайте, докато се получи гладка смес. Оставете го да се готви за 1-2 минути. Добавете подправките и разбъркайте, докато се получи гъста паста. След това добавете бульона и доматеното пюре и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да заври и изключете котлона. Разбърквайте периодично.
Получената смес използвайте, за да покриете енчиладите, а ако ви остане, може да съхранявате в хладилник.
Начин на приготвяне на енчиладите:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
В голям тиган сложете каймата и нарязаната на кубчета наденица и печете на среден огън до готовност. След това добавете всички подправки към сместа (риган, сол, чесън, лук). Разбъркайте добре.
Пригответе тортиите, като загреете ½ ч. ч. олио в голям тиган. След като олиото е достатъчно горещо, изпържете тортиите една по една за около 10 секунди на страна, колкото да хванат лек загар. След като извадите вече готовата питка, я завийте в хартия, за да си почине.
Когато тортиите са готови, сложете от плънката с помощта на лъжица. След като сложите достатъчно плънка, навийте тортиите като палачинка и ги подредете в тава за печене. Полейте тортиите със соса и ги сложете в предварително загрятата фурна. Печете на 180 градуса за около 15 минути, след което ги поръсете с кашкавал и печете за още 5 минути.
След готовност, поръсете с магданоз или пресен кориандър и заквасена сметана. Сервирайте с ориз или салата за гарнитура.