Запечени картофи с яйца, праз и Мелничарски мезелък

Рецепти 40 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 200 г Мелничарски мезелък Аз ям!
  • 200 г праз
  • 400 г картофи
  • 2 сушени чушки
  • 4 яйца
  • 160 мл готварска сметана
  • 3 с. л. масло
  • 20 г масло
  • 2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете обелените картофи цели в подсолена вода за 20 минути.

В тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на колеца праз и сушените чушки, нарязани на парченца. Гответе 6-7 минути, докато празът омекне. Добавете картофите, нарязани на парчета и нарязания на филийки Мелничарски мезелък. Посолете и подправете с черен пипер и разбъркайте. Залейте с разбитите със сметаната яйца, отново разбъркайте и сложете отгоре нарязаното на парченца масло.

Печете 20-25 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Извадете от фурната, охладете за 5-6 минути и сервирайте със свежа салата и хрупкав хляб.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ