Зеле с кренвирши по баварски

Рецепти 50 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 800 г зеле от консерва
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. семена ким
  • 250 мл пилешки бульон
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 200 г заквасена сметана
  • 2-3 клонки пресен копър
  • горчица за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте на средно силен огън чугунен съд, налейте зехтина и разтопете маслото.

Сложете нарязания на едро лук и гответе 4-5 минути. Добавете нарязания на филийки чесън и подправките и гответе още около минута. Прибавете зелето, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте и гответе на слаб огън под капак 20 минути.

Нарежете кренвиршите на две по дължина, а след това и напречно. Добавете ги към останалите продукти, покрийте с капак и гответе още 7-8 минути.

Свалете съда от котлона, оставете да се охлади за няколко минути. Сервирайте с горчица и заквасена сметана със ситно нарязан копър.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ