Испанска тортила с наденица и Пико де гайо

Рецепти 60 мин Сложност Порции 6

Необходими продукти:

  • 350 г дребни картофи
  • 1 глава лук
  • 1 червена чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 8 яйца
  • 330 г Софийска наденица Аз ям!
  • 1/2 ч. л. риган
  • 1/2 ч. л. пушен червен пипер
  • 50 мл зехтин
  • сол и червен пипер на вкус
  • за салцата "Пико де гайо"
  • 1 зелена люта чушка
  • 1 домат
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/4 връзка пресен кориандър
  • 1/2 лайм
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сварете картофите на пара, охладете ги, обелете ги ги нарежете на шайби.  Наситнете чесъна, а лука и чушката нарежете на кубчета. Нарежете наденица на дебели шайби.

В 30 мл от зехтина запържете чесъна, наденицата, лука и чушката. Гответе, докато зеленчуците омекнат. Разбийте яйцата и ги  овкусете със сол, черен пипер, ригана и пушения червен пипер. Към тях добавете запържените продукти и се разбъркайте внимателно. В тиган с незалепващо покритие загрейте останалия зехтин. Сипете яйчената смес, прибавете картофите, посолете и гответе 1–2 минути. Допечете за 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Наситнете лютата чушка и кориандъраи ги смесете с нарязаните на кубчета домат и лук. Разбъркайте и овкусете със сока от лайм и сол.

Тортилата се сервира със салцата.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ