Кавърма с кренвирши в омлет

Рецепти 55 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

705
kcal
25 г
протеини
52 г
мазнини
39 г
въглехидрати
8 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 1 опаковка кренвирши Аз ям!
  • 5 с. л. олио
  • 8-10 глави лук
  • 3 печени чушки
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 ч. л. сол
  • черен пипер
  • За омлетите:
  • 7-8 яйца
  • 1 щипка сол
  • олио за пържене
  • За гарнитура
  • магданоз
  • краставица
  • домати

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото на средно силен огън в широк и плитък съд. Добавете нарязания на едро лук и гответе 10-15 минути, докато омекне и се запържи. През това време пригответе омлетите.

В купа счупете яйцата за омлетите, посолете и разбийте добре. Изпържете 4 омлета в леко намаслен тиган и оставете настрана. Към запърженият лук прибавете нарязаните на лентички печени чушки, чубрицата, червения пипер и солта и разбъркайте добре. Налейте 100 мл вода, покрийте с капак и гответе още 5-7 минути.

Нарежете кренвиршите на колелца и ги запържете до златисто в малко сгорещен зехтин. Добавете ги към зеленчуковата смес и разбъркайте.

Във всеки омлет сложете от кавърмата, прегънете на две и поднесете с прясна салата от домати и краставици.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ