Картофена тортия с наденица

Рецепти 45 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 700 г картофи
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 200 г Софийска наденица Аз ям!
  • 5 яйца
  • 250 мл готварска сметана
  • 2 стръка зелен лук
  • 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Сварете картофите до готовност и отцедете. В тиган сгорещете зехтина и сотирайте нарязания на тънки ивици лук до омекване за 4-5 минути. Добавете нарязаната на колелца наденица и гответе, докато започне да се карамелизира. Отцедете и оставете настрана.

В голяма купа разбийте яйцата заедно със сметаната, добавете половината от нарязания на колеца пресен лук и настъргания кашкавал. Посолете и подправете с черен пипер и добавете отцедените наденица и лук. Изсипете сместа в намаслен тиган и гответе под капак на средно висока температура 10-12 минути, докато сместа започне да се отделя от тигана. Внимателно обърнете тортията в чиния, върнете я в тигана и гответе непокрита още 7-8 минути. Оставете да се охлади за няколко минути и нарежете на парчета.

Сервирайте с пресен лук, маслини и червено вино.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ