Начин на приготвяне:
Добре измитите и подсушени картофи намажете със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава, покрита с хартия за печене и набодете с вилица от всички страни. Печете около 45 минути до 1 час в предварително загрята до 200 градуса фурна, като ги обърнете по средата на печенето.
Оставете картофите да се охладят за 10 минути и разрежете на две по дължина. С лъжица извадете по-голямата част от вътрешността като оставите около половин сантиметър по дъното и стените, така че картофа да не се разпадне. Пригответе пълнежа.
Сложете вътрешността от картофите в голяма купа заедно с маслото, млякото, сметаната и подправките. Разбъркайте добре, а след това добавете ситно нарязания лук и по-голямата част от настъргания кашкавал. Смесете всичко и напълнете картофените половинки. Отгоре поръсете с останалия кашкавал. подредете нарязания на тънко суджук и печете още 15 минути, докато кашкавалът се разтопи, а суджукът се запече до златисто.
Поднесете топли.