Картофени лодки със сос от сирена и суджук

Рецепти 65 мин Сложност Порции 8

Необходими продукти:

  • 4 средно големи еднакви картофа
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. сол
  • За пълнежа
  • 50 г разтопено масло
  • 80 г суджук Аз ям!
  • 40 мл топло мляко
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. червен пипер
  • 2 стръка пресен лук
  • 120 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Добре измитите и подсушени картофи намажете със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Сложете в тава, покрита с хартия за печене и набодете с вилица от всички страни. Печете около 45 минути до 1 час в предварително загрята до 200 градуса фурна, като ги обърнете по средата на печенето.

Оставете картофите да се охладят за 10 минути и разрежете на две по дължина. С лъжица извадете по-голямата част от вътрешността като оставите около половин сантиметър по дъното и стените, така че картофа да не се разпадне. Пригответе пълнежа.

Сложете вътрешността от картофите в голяма купа заедно с маслото, млякото, сметаната и подправките. Разбъркайте добре, а след това добавете ситно нарязания лук и по-голямата част от настъргания кашкавал. Смесете всичко и напълнете картофените половинки. Отгоре поръсете с останалия кашкавал. подредете нарязания на тънко суджук и печете още 15 минути, докато кашкавалът се разтопи, а суджукът се запече до златисто.

Поднесете топли.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ