Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите и ги сложете в голяма тенджера. Налейте студена вода, докато покриете картофите и прибавете щипка сол. Поставете тенджерата на котлона и оставете картофите да се сварят на умерена степен.
Обелете кренвиршите, а след това нарежете копъра. В купа разбийте две яйца, щипка сол, малко черен пипер и щипка червен пипер. Пригответе си купа с галетата.
Сварените картофи отцедете от водата и поставете в голяма купа. Намачкайте ги докато се още горещи. Към пюрето от картофи добавете млякото, копъра, маслото и сол на вкус. Разбъркайте всички съставки до получаване на хомогенна смес.
Намажете всяка вафлена кора с картофеното пюре. В горната част на всяка кора поставете кренвирша и навийте на руло. Навитите кренвиршки нарежете на хапки.
Подгответе голяма тава с хартия за печене. Готовите рула потопете първо в яйчената смес, а след това в галетата. Печете до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса.