Картофени рула с кренвирши

С кренвирши 60 мин Сложност Порции 12

Хранителни стойности:

609
kcal
18 г
протеини
30 г
мазнини
67 г
въглехидрати
7 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 3 кг картофи
  • 10 бр. кренвирши Аз ям!
  • 6 бр. вафлени кори
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 250 г галета
  • 2 с. л. прясно мляко
  • 50 г краве масло
  • 1/2 връзка копър

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите и ги сложете в голяма тенджера. Налейте студена вода, докато покриете картофите и прибавете щипка сол. Поставете тенджерата на котлона и оставете картофите да се сварят на умерена степен.

Обелете кренвиршите, а след това нарежете копъра. В купа разбийте две яйца, щипка сол, малко черен пипер и щипка червен пипер. Пригответе си купа с галетата.

Сварените картофи отцедете от водата и поставете в голяма купа. Намачкайте ги докато се още горещи. Към пюрето от картофи добавете млякото, копъра, маслото и сол на вкус. Разбъркайте всички съставки до получаване на хомогенна смес.

Намажете всяка вафлена кора с картофеното пюре. В горната част на всяка кора поставете кренвирша и навийте на руло. Навитите кренвиршки нарежете на хапки.

Подгответе голяма тава с хартия за печене. Готовите рула потопете първо в яйчената смес, а след това в галетата. Печете до златисто в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ