Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите под течаща вода, поставете в тенджера, налейте студена вода и поръсете със сол. Варете ги на умерена степен на котлона.
Докато картофите се варят в тиган добавете малко олио и сложете 30 гр масло. След като маслото се разтопи добавете брашното и го запържете до златисто, като разбърквате. След това налейте студеното мляко, като разбърквате енергично. Сместа се готви на умерена степен. Овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Гответе още няколко минути и свалете от огъня.
Подгответе и останалите продукти. Настържете кашкавала и натрошете сиренето. Към соса добавете сиренето и половината настърган кашкавал. Нарежете белената сушеница Аз ям!
Сварените картофи охладете и обелете. Пригответе тава с размери и нарежете картофите на кръгчета. Намажете тавата с масло и поръсете с галета. Наредете половината картофи и изсипете половината смес от сос Бешамел. Наредете белената сушеница. Покрийте с остатъка от картофите и соса. Отгоре поръсете с останалия кашкавал, галета и резени масло. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност или около 30 минути.
Готовото ястие поръсете с прясна мащерка. Сервирайте докато е топло.