Кренвирши с бял боб и пикантен барбекю сос

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 1 консерва дребен бял боб 800 г
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 100 мл зеленчуков бульон
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 40 г кетчуп
  • 40 г барбекю сос
  • 2 с. л. меласа
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 2 с. л. сос уорчестър
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте зехтина и добавете нарязаните на кубчета лук и чушка. Гответе 5 минути, докато започнат да омекват и добавете нарязания на филийки чесън. Посолете, гответе около минута и свалете съда от котлона.

В купа смесете кетчупа, барбекю соса, захарта и меласата. Разбъркайте и добавете горчицата, соса уорчестър и подправете със сол, черен пипер и лют пипер. Разбъркайте отново и оставете настрана.
Нарежете кренвиршите на парчета с дължина 3-4 см.

В подходящ за печене съд с капак сложете отцедения боб, лучената смес, соса и кренвиршите. Налейте бульона и печете 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна. Махнете капака и печете още 10 минути, докато кренвиршите се запекат.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ