Кренвирши в бутер тесто с маслинова паста

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 1 пакет охладено бутер тесто
  • 3-4 с. л. маслинова паста
  • 10 резена сирене Гауда
  • 1 жълтък, разбит с малко студена вода

Начин на приготвяне:

Разстелете студеното тесто на кухненския плот. Намажете с маслиновата паста и покрийте със сиренето. Сложете един кренвирш, навийте тестото около него и отрежете излишното. Повторете с останалите кренвирши и намажете с разбития жълтък.

Нарежете на филийки с дебелина около 2 см и подредете в тавичка покрита с хартия за печене. Печете рулцата в предварително загрята до 220 градуса фурна за 18-20 минути, докато станат златисти.

Поднесете топли с кетчуп, горчица или друг сос.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ