Аз ям! на работа

Кутията за обяд – най-добрият приятел в офиса

В повечето случаи се налага храната, поставена в кутия за обяд, да престои няколко часа в нея. Това означава, че кутията трябва да стои на хладно място. Избирай кутията си за обяд внимателно: тя трябва да изолира храната от външната среда и по възможност да е с подходяща за поставяне в хладилник форма. Когато това не е възможно, просто я дръж в близост до шише с ледено студена вода. Погрижи се храната да е приготвена хигиенично – важно е зеленчуците да бъдат измити и без загниващи участъци. Приготвяй обяда си вечерта преди работния ден и не го затваряй в кутията горещ – изчакай да изстине и след това го постави в хладилник за цялата нощ. Някои храни като свежи зеленчуци, яйца и запържени кренвирши, трябва да бъдат изядени най-късно до четири часа, след като са приготвени.

Ето някои съвети, които да следваш, когато избираш кутията си за обяд:

  • Важно е тя да бъде BPA-Free, което ще рече да не съдържа бисфенол А, който не е безопасен за човека. Информация за съдържанието на пластмасата в кутията може да откриеш на етикета ѝ.
  • Добре е да помислиш и за почистването на кутията за обяд. Формата й трябва да бъде такава, която позволява лесно измиване – на ръка или в миялната машина.
  • Преди да купиш кутията, помисли дали отделенията й са достатъчно функционални. Има ли място за твоята любима наденица Аз ям! и ще побере ли желаното количество салата в другата клетка? А колко соса можеш да сложиш в нея, без да се разлеят?
  • Важно е и да може да използваш кутията си за обяд многократно. Дори само от гледна точка на околната среда, тя трябва да бъде удобна за дълго време. И за много вкусни обеди.
  • Ако е твърде голяма, би било неудобно да я носиш в раницата или чантата си.

Може да сложиш цветен стикер на своята кутия за обяд – за да се различава от кутиите на колегите ти и за да ти носи настроение. Но не забравяй най-важното – качествената храна, която слагаш вътре. Аз ям! ти помага да се наслаждаваш на своите обеди – кренвирши, наденица или апетитен салам, с които винаги е вкусно.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ