Къри супа с карфиол и кренвирши

Рецепти 40 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвриша Аз ям!
  • 3 твърдо сварени яйца, нарязани на филийки
  • 600 г карфиол на розички
  • 2 с. л. гии
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. настърган джинджифил
  • 75 г люта къри паста
  • 200 мл сметана
  • 1 голям домат
  • 100 г замразен грах
  • 280 г кисело мляко
  • 1/4 връзка пресен кориандър
  • 1 стрък пресен лук

Начин на приготвяне:

Сварете карфиола на пара или в микровълнова фурна до омекване.

В голям тиган разтопете маслото на средно висока температура, сотирайте нарязания на кубчета лук и настъргания джинджифил за 5-6 минути. Добавете къри пастата и разбъркайте, докато продуктите се смесят добре. Налейте сметаната и кипнете сместа. Намалете температурата и добавете карфиола, нарязаните на кубчета домати и гответе 5 минути без капак. Накрая сложете граха и киселото мляко, подправете със сол на вкус и гответе още 5 минути.

Нарежете кренвиршите на колелца и запържете до златисто за 5-6 минути. Извадете в чиния и дръжте топли до момента на сервиране. Сервирайте супата с нарязаните на колелца яйца, кренвиршите, листа пресен кориандър и зелен лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ