Лангош с млечен сос и Заралийски салам

Рецепти 120 мин Сложност

Необходими продукти:

  • За лангоша
  • 800 г брашно
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 250 г прясно мляко
  • 1 пакет суха мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • За соса
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 250 г крема сирене
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка копър
  • 200 г Заралийски салам Аз ям!

Начин на приготвяне:

За соса:
Изсипете в купа киселото мляко и крема сиренето и разбъркайте добре с телена бъркалка до получаване на хомогенна смес. Накълцайте на ситно копъра и чесъна и заедно с черен пипер и сол на вкус прибавете към вече получения млечен сос.

За лангоша:
В дълбока купа изсипете брашното, киселото и прясното мляко, маята, содата, солта и захарта. Омесете тестото добре, като при необходимост добавете малко брашно. Тестото трябва да остане сравнително лепкаво. Така полученото тесто се оставя за една нощ в хладилник или за 2 до 4 часа на стайна температура или най-вече докато увеличи обема си 2 до 3 пъти.

За един лангош е необходимо около 150-200 г тесто. За по-лесно оформяне на лангоша е добре ръцете да бъдат намазнени. Потопете лангоша в средно горещо олио и се пържете до златисто.

Намажете готовите лангоши с млечния сос и поръсете с предварително нарязания на кубчета салам. При желание можете да запечете салама на тиган или на скара, като в този случай го нарежете на ленти и наръсете върху намазания със сос лангош.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ