Македонска наденица в червено вино и подправки

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 4 бр. Македонска наденица Аз ям!
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2-3 с. л. зехтин
  • 1 дафинов лист
  • 400 мл червено вино
  • 2 с. л. мед
  • 1 ч. л. пушен пипер
  • За сервиране
  • чери домати
  • хляб
  • бяло сирене
  • люти чушки
  • 3-4 клонки магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на парчета с дължина 3-4 см. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете наденицата за 7-8 минути до покафеняване. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана.

В същия тиган и мазнината от пърженето сложете ситно нарязания лук и гответе на слаб огън 5 минути. Добавете ситно нарязания чесън, дафиновия лист и пушения пипер и гответе около минута. Налейте виното, върнете наденицата в съда, увеличете котлона, оставете да заври и гответе, докато течността намалее наполовина и стане с консистенция на сироп, като разбърквате периодично. За последните 5 минути добавете меда и разбъркайте добре.

Поднесете с хрупкав хляб, ситно нарязан магданоз и червено вино.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ