Миди с мезелък, бяло вино и чесън

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 1 кг миди
  • 1 опаковка Мелничарски мезелък Аз ям!
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 връзка пресен девесил
  • 150 мл бяло вино
  • 60 г масло
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете Мелничарския мезелък Аз ям! на колеца, а почистения чесън нарежете на филийки.

Сложете дълбок тиган или тенджера на средно силен огън. Разтопете 1 с. л. от маслото, добавете мезелъка и гответе 2-3 минути. Сложете половината чесън и гответе още 1 минута.

Прибавете почистените миди, разбъркайте, налейте виното, покрийте с капак и гответе 5 минути. Махнете капака, проверете дали всички миди са отворени и ги извадете заедно с мезелъка с решетъчна лъжица в голяма купа. Към врящия бульон добавете останалия чесън, останалото масло и ситно нарязания девесил. Разбъркайте, увеличете котлона и редуцирайте за 3-4 минути. 

Разпределете мидите и мезелъка в съд за сервиране, поръсете със ситно нарязан девесил и полейте соса. Добавете няколко резенчета лимон и сервирайте.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ