Начин на приготвяне:
За да приготвите тестото, в блендер смесете брашното, солта, студеното масло, нарязано на кубчета и водата. Пуснете блендера, докато всички продукти се смесят и започнат да се оформят като тесто. Извадете върху набрашнен плот, омесете бързо, за да не омеква маслото, завийте във фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за 30 минути.
През това време карамелизирайте нарязания на ивици лук в малко зехтин. Посолете и гответе на средно силен огън около 20 минути. Накрая добавете захарта и нарязаната на ивички чушка. В друг съд сотирайте гъбите с малко зехтин, сол и прясна мащерка.
Загрейте фурната до 190 градуса. Извадете тестото, разделете на топки и с ръце разпределете в керамични форми за печене. Може да приготвите и един голям пай. Покрийте тестото с алуминиево фолио, напълнете формите с керамични топчета или някаква зърнена култура за тежест (боб, ориз, леща). Печете около 8-10 минути, извадете и сложете плънката.
Махнете фолиото, извадете корите от формите и в тях разпределете сместа с лук и чушка, отгоре сложете малко от гъбите. Завършете с кренвирш, нарязан на ивици и тънки резени тиквичка, като ги подредите в красиви кръгове.
Подредете в тава за печене, върнете във фурната за още 8-10 минути, докато кренвиршът и тиквичката се запекат.