Наденица капрезе и пюре от картофи с каперси

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 парчета Македонска наденица Аз ям!
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с. л. олио
  • 150 г чери домати
  • 70 г моцарела
  • 3-4 клонки пресен босилек
  • За мачканите картофи
  • 500 г картофи
  • 2 с. л. каперси
  • 60 мл зехтин
  • 100 г рукола
  • За гарниране
  • 2 с. л. каперси
  • 3-4 с. л. босилеково песто

Начин на приготвяне:

Сварете обелените и нарязани на едро картофи в подсолена вода. Намачкайте с вилица и добавете каперсите. Разбъркайте и подправете на вкус със сол и черен пипер.

Нарежете наденица на колелца с дебелина около 1.5 см и сложете в купа. Добавете зехтина и чесъна и подправете със сол и черен пипер. Подредете наденицата в тава за печене, покрийте накъсаната на парченца моцарела и разрязан на 2 чери домат. Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна 8-10 минути.

В малък тиган загрейте останалия зехтин и запържете каперсите до хрупкавост за около 2 минути. Отцедете и извадете върху кухненска хартия. Поднесете наденицата върху канапе от мачканите картофи, поръсете с пържените каперси, сложете по ½ ч. л. песто и листа пресен босилек.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ