Наденица с гъби на шиш с дип от патладжан

Рецепти 45 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 3 парчета Родопска наденица Аз ям!
  • 8 кафяви печурки
  • 1 глава червен лук
  • дървени шишове, предварително потопени в студена вода за 10 минути
  • За дипа от патладжан
  • 2 средно големи патладжана (600 г)
  • 60 мл зехтин
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 1/2 глава лук (50 г)
  • 1 средно голям дома (150 г)
  • 1 с. л. лимонов сок
  • За сервиране
  • печени люти чушки
  • хрупкав хляб, препечен на скара
  • резени лимон

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на дипа от патладжан.
Измийте патладжана и го надупчете с вилица. Печете на грил, като въртите периодично, докато омекне добре за 10-15 минути. Охладете за няколко минути, разрежете на две и с лъжица издълбайте меката вътрешност. Наситнете патладжана и го сложете в купа. Добавете зехтина, ситно нарязания магданоз, нарязания на ситно лук и домата нарязан на кубчета. Разбъркайте, подправете със сол и черен пипер на вкус и прибавете лимоновия сок.

Нарежете наденицата на колеца с дебелина 1-1.5 см. Махнете пънчетата на гъбите и разрежете на две, а обеления лук на 4 и отделете люспите една от друга. Полейте гъбите и лука с малко зехтин, посолете на вкус и разбъркайте. Нанижете наденицата и зеленчуците като редувате продуктите и печете на средно силен огън, като завъртате периодично за 6-7 минути.

Поднесете шишчетата с хрупкав хляб, дип от патладжан, лютите чушки и резени пресен лимон.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ