Начос с авокадо и кренвирши

Рецепти 20 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 1 с. л. олио или зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 ч. ч. кренвирши Аз ям!, нарязани на кубчета
  • 1 ч. ч. сос за енчилади
  • 1/2 пакет тортила чипс
  • 1 консерва боб
  • 1 ч. ч. настърган кашкавал или чедър
  • 2 бр. авокадо, нарязани на кубчета
  • 100 г извара
  • 100 г маслини, нарязани на кръгчета
  • 1/4 ч. ч. пресен лук, нарязан на дребно
  • люти чушки
  • заквасена сметана
  • За соса за енчилади
  • 1/4 ч. ч. олио или масло
  • 1/4 ч. ч. брашно
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 2 ч. л. лук на прах
  • 1/2 ч. л. риган
  • 2 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. чили
  • 2 ч. ч. телешки бульон
  • 1 ч. л. доматен пюре

Начин на приготвяне:

Пригответе първо соса за енчилади.

Загрейте олиото или маслото в среден тиган на среден огън. Добавете брашното и бъркайте, докато се смеси и се получи гъста смес. Оставете го да се сготви за 1-2 минути. Добавете подправките и разбъркайте, докато се получи гъста паста. След това добавете бульона и доматеното пюре и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Оставете да заври и изключете котлона, разбърквайте периодично. Получената смес използвайте, за да покриете чипса.

След това в средно голям тиган сложете олиото или зехтина и на средно силен огън сотирайте лука за 3-4 минути. Добавете кренвиршите и соса за енчилади и гответе още 5 минути.

В голяма чиния за сервиране сложете хартия за печене и изсипете 1/3 от тортила чипса. Отгоре изсипете и 1/3 от боба, 1/3 от сместа от тигана и 1/3 от настъргания кашкавал. Повторете това действие още 2 пъти. Отгоре добавете нарязаното авокадо, изварата, маслините, пресния лук и нарязаните люти чушки. Поръсете и със заквасената сметана.

Сервирайте с доматена салца за гарнитура.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ