Ньоки със сметана и кренвирши

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 60 мл бяло вино
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 150 мл готварска сметана
  • 1 опаковка ньоки (500 г)
  • 50 г настърган пармезан
  • 3-4 клонки босилек
  • 3-4 с. л. зехтин
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В тенджера загрейте 2 с. л. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук до омекване. Сложете ситно нарязания чесън, след 30 секунди налейте виното и оставете за 3-4 минути да се изпари алкохола Прибавете доматите, сметаната и ньоките. Разбъркайте, оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и варете 5 минути.

Нарежете кренвиршите на парчета с големината на хапка и запържете до златисто в останалия зехтин.

Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте отново и оставете ястието на котлона още 5-6 минути, докато ньоките се сварят и течността се редуцира.

Разделете на порции, като към всяка прибавете кренвирши, поръсете с пармезан, пресен босилек и малко зехтин. Сервирайте ястието топло.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ