Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте 2 с. л. зехтин и сотирайте ситно нарязания лук до омекване. Сложете ситно нарязания чесън, след 30 секунди налейте виното и оставете за 3-4 минути да се изпари алкохола Прибавете доматите, сметаната и ньоките. Разбъркайте, оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и варете 5 минути.
Нарежете кренвиршите на парчета с големината на хапка и запържете до златисто в останалия зехтин.
Махнете капака, посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте отново и оставете ястието на котлона още 5-6 минути, докато ньоките се сварят и течността се редуцира.
Разделете на порции, като към всяка прибавете кренвирши, поръсете с пармезан, пресен босилек и малко зехтин. Сервирайте ястието топло.