Паеля с наденица

Рецепти 90 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 3 бр Македонска наденица Аз ям!
  • 250 г ориз
  • 50 мл бяло вино
  • 1 глава лук
  • 2 скилитки чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • пресен магданоз
  • 1 лайм

Начин на приготвяне:

Запържете ситно нарязаните лук и чесън на тиган.
Предварително измийте ориза и го накиснете в студена вода за 10-15 мин, след което го добавете към запържените чесън и лук и го гответе, докато стане леко прозрачен. Добавете виното. След като се изпари, прибавете нарязаните на ситно чушки и наденица. Разбъркайте добре и прехвърлете ястието в голяма тава. Към него сипете около 750 мл вода и печете на 180 градуса за около 30 мин.

Преди сервиране поръсете ястието с магданоз и го овкусете с парчета лайм.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ