Паприкаш с родопска наденица

Рецепти 60 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

508
kcal
13 г
протеини
28 г
мазнини
43 г
въглехидрати
9 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 2 бр. Родопска наденица Аз ям!
  • 2 глави лук
  • 500 г картофи
  • 3 чушки
  • 2 домата
  • 3-4 с. л. олио
  • 2 с. л. доматена паста
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. сушена чубрица
  • листа целина
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на колелца. В широк съд загрейте олиото и запържете наденицата за 5-6 минути до златисто. Готовата на наденица извадете в чиния и оставете настрана.

В същия съд сложете нарязаните на едро чушки и нарязания на полумесеци лук и пържете 6-7 минути, докато започнат да омекват. Прибавете доматената паста, червения пипер и нарязаните на едри кубчета картофи. Разбъркайте и гответе 5-6 минути, добавете чубрицата и около 150 мл вода. Покрийте с капак и гответе 10 минути.

Прибавете нарязаните на парчета домати и гответе още 10 минути. Посолете, подправете с черен пипер, върнете наденицата в съда и гответе 5 минути, докато се затопли.

Сервирайте със ситно нарязан магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ