Паста с доматен сос, чушки и Софийска наденица

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 2 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 2 с. л. зехтин
  • 50 мл зеленчуков бульон
  • 1 глава лук
  • 1 зелена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. захар
  • 300 г домати на кубчета от консерва
  • 50 мл бяло вино
  • 3-4 стръка магданоз
  • 320 г паста
  • сол и червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете наденицата на тънки колелца и я запържете за 7-8 минути в голям съд със сгорещения зехтин. Извадете с решетъчна лъжица и оставете настрана. В същата мазнина добавете нарязаните на кубчета лук и чушки и гответе още 5-6 минути, като разбърквате периодично. Добавете нарязания на тънки филийки чесън и гответе още минута.

В голямо количество кипяща подсолена вода сварете пастата според инструкциите на опаковката до степен ал денте.

Налейте виното към зеленчуците и оставете алкохолът да се изпари за 2-3 минути. Прибавете доматите, захарта и бульона. Посолете, подправете с черен пипер на вкус и оставете соса да къкри за 5-6 минути. Върнете наденицата в съда, разбъркайте и оставете за 2-3 минути, за да се затопли.

Сложете сварената и отцедена паста в съда със соса и разбъркайте добре. Разпределете пастата в чинии за сервиране и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ