Начин на приготвяне:
В голяма тенджера налейте водата, добавете солта и кипнете. Сложете пастата и гответе според инструкциите на опаковката до степен ал денте. Отцедете и запазете част от водата.
Докато пастата се готви, загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания на кубчета салам и запържете за 6-7 минути, докато стане златисто кафяв и хрупкав. Извадете готовия салам в чиния и в същия тиган сложете нарязания на дребно чесън и гответе 30 секунди.
В купа смесете яйцата и настъргания пармезан и разбъркайте добре. Върнете тигана на котлона и го загрейте на средно висока температура. Добавете отцедената паста, малко вода от варенето и разбъркайте добре. Оставете за около 2 минути. Налейте сместа с яйцата и пармезана и разбъркайте пастата, така че да се покрие добре със сместа и оставете няколко минути, докато сосът се сгъсти.