Паста а ла Карбонара с шпеков салам

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 л вода
  • 1 с. л. сол
  • 1 с. л. зехтин
  • 280 г спагети
  • 120 г Шпеков салам Аз ям!
  • 5 скилидки чесън
  • 2 яйца и 1 жълтък
  • 80 г настърган пармезан
  • 2-3 стръка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера налейте водата, добавете солта и кипнете. Сложете пастата и гответе според инструкциите на опаковката до степен ал денте. Отцедете и запазете част от водата.

Докато пастата се готви, загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура. Добавете нарязания на кубчета салам и запържете за 6-7 минути, докато стане златисто кафяв и хрупкав. Извадете готовия салам в чиния и в същия тиган сложете нарязания на дребно чесън и гответе 30 секунди.

В купа смесете яйцата и настъргания пармезан и разбъркайте добре. Върнете тигана на котлона и го загрейте на средно висока температура. Добавете отцедената паста, малко вода от варенето и разбъркайте добре. Оставете за около 2 минути. Налейте сместа с яйцата и пармезана и разбъркайте пастата, така че да се покрие добре със сместа и оставете няколко минути, докато сосът се сгъсти.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ