Паста със спанак, наденица и боб

Рецепти 40 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 50 мл зехтин
  • 3 клонки пресен розмарин
  • 2 бр. Софийска наденица Аз ям!
  • 400 г бял боб от консерва
  • 50 мл бяло вино
  • 320 г паста
  • 100 г спанак
  • 50 г настърган пармезан
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2 с. л. масло

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в широк съд на средно висока температура. Сложете розмарина и гответе 2 минути. Извадете върху кухненска хартия и оставете настрана. Сложете нарязаната на дребни кубчета наденица в тигана и гответе 4-5 минути, докато стане хрупкава. Извадете в чиния и отделете настрана. В същия тиган сложете отцедения боб и едро нарязаните лешници. Гответе 5-6 минути, докато станат златисти. Налейте виното и оставете за 2-3 минути, докато течността се изпари почти напълно.

Сварете пастата в кипяща подсолена вода за 3 минути по-малко от указаното на опаковката. Прехвърлете пастата в съда с боба, добавете спанака и 1 чаша от водата, в която е варена пастата. Гответе около 4 минути, докато спанакът омекне и сосът се сгъсти леко. Налейте още малко вода, сложете 2/3 от настъргания пармезан и разбъркайте, докато полепне добре по пастата, а сосът стане гъст и лъскав. Ако има нужда, добавете още малко вода. Посолете, подправете с черен пипер и сложете маслото. Прибавете наденицата и разбъркайте добре.

Разделете пастата на порции и всяка поръсете с препържен розмарин и пармезан.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ