Аз ям! навън

Пет любопитни факта за сандвича

На 5-и ноември светът отбелязва Световния ден на сандвича, но ние го обичаме по всяко време на годината. Приготвите своите любими сандвичи и ги споделите с близки и приятели. А ето и пет любопитни факта за тях, които подбрахме за вас.

  •  Сандвичът се нарича така по името на Джон Монтагю – четвъртият граф на област Сандвич, Англия. Той бил запален по хазарта и се случвало да не става от масата с часове. Това принудило неговия иконом да му носи храна, докато графът играе. Именно така се родила идеята за сандвича – икономът сложил месо и зеленчуци между две парчета хляб.
  • Готвачи от Иран се опитали да направят най-дългия сандвич в света и да отбележат нов Гинес рекорд. Но хората не издържали на изкушението и започнали да ядат от сандвича, преди да са измерили дължината му. Така начинанието се провалило.
  • През 2003-а година един белгиец откраднал диаманти на стойност 100 милиона долара от строго охраняван сейф. Той се справил с огромното предизвикателство да отключи хранилището, което било защитено с безброй сензори и детектори. Разкрили го, само защото забравил полуизядения си сандвич в близост до мястото на престъплението.
  • Американците изяждат по повече от 300 милиона сандвича на ден.
  • Най-скъпият сандвич, който някога е продаван, носел изображение на Светата Дева, което се появило чудодейно при препичането му на тостер. През 2004-та година бил продаден за рекордните 28 000 долара.

Пригответе сандвичи със Шпеков, Заралийски или Деликатесен салам Аз ям! Споделете ги с близки и се наследете на момента: топло, споделено и вкусно.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ