Аз ям! с отношение

Пет неща, които научихме за храненето от французите

Да се храниш с отношение – на това ни учат французите с тяхната изтънчена кухня и неповторим маниер на хранене. Днес ще ви споделим пет малки тайни от френската кухня, които превръщат яденето в ритуал.

Пет неща, които научихме за храненето от французите

Французите приготвят всеки продукт поотделно. За на пръв поглед обикновената салата, те режат и овкусяват всеки продукт на отделно място.

Бавните двучасови обеди на по чаша вино – с това французите изразяват отношението си към храната. Бавно вдишване на всеки аромат от ястията, дълги разговори и вино за предястието, вино за основното ястие и вино с десерта.

В хладилника винаги трябва да има яйца, сирене, масло, горчица, конфитюр и вино. Тези продукти са напълно достатъчни за един французин, за да приготви закуска, обяд, вечеря и дори следобедна закуска. Ние добавяме в хладилника и Заралийски или Деликатесен салам Аз ям!, защото са направени с отношение и могат да ни спасят във всяка ситуация, когато сме гладни.

Не трябва да се паникьосваме, когато очакваме гости. Французите не прекарват целия ден в готвене в такива случаи. Достатъчно е да поднесем нарязани на тънки парчета Шпеков, Деликатесен или Заралийски салам Аз ям! с отношение – в комбинация с грижовно подбрани зеленчуци и мъничко пармезан. Ммм, колко френско!

Колкото повече масло, толкова по-добре. В масло може да задушиш и кренвиршите Аз ям! – за още по-богат вкус.
Спорно е кой е най-големият потребител на колбаси в Европа – германците или французите. Но и двата народа биха ни завидели на отношението, с което хапваме саламите Аз ям!

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ