Печена наденица с гриловани зеленчуци

Рецепти 40 мин Сложност Порции 2

Необходими продукти:

  • 2 бр. наденица Аз ям!
  • 1 тиквичка
  • 1 глава лук
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 връзка пресен лук
  • 3 с. л. зехтин
  • 2-3 клонки пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Разрежете наденицата на две по дължина. На всяко парче направете плитък разрез по дългата страна, а след това и напречно. Поставете в тавичка и печете 10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Нарежете тиквичката на дебели колелца, а чушките нарежете на четири. Загрейте грил тиган или плоча и изпечете нанизаните на шиш колелца лук, тиквичките, пресния лук и чушките.

Извадете изпечената наденица от фурната и прехвърлете върху дъска или плато за сервиране. Около нея подредете изпечените на грил зеленчуци и поръсете със ситно нарязан магданоз.

Поднесете с пресен хляб, горчица и домати.

 

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ