Печени кренвирши с кашкавал и салата от авокадо

Рецепти 20 мин Сложност Порции 1

Необходими продукти:

  • 2 бр. кренвирши Аз ям!
  • 40 г кашкавал
  • 1 авокадо
  • 1 ч. л. сол
  • сок от половин лайм
  • 6-7 цветни чери домата
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/4 ч. л. едър червен пипер
  • 2-3 клонки пресен кориандър

Начин на приготвяне:

Разрежете авокадото на две, махнете костилката и отделете вътрешността. Сложете я в купа, добавете сока от лайм, половин ч.л. сол и намачкайте. Разрежете чери доматите на две, а лука нарежете на тънки филийки.

Обелете кренвиршите и направете разрез по дължина. Нарежете кашкавала на пръчици и ги поставете в разрезите. Поставете кренвиршите в тавичка и печете 10 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

В чиния за сервиране сложете от авокадо крема, отгоре подредете чери домати, червен лук и поръсете с листа пресен кориандър и останалата сол. Добавете запечените кренвирши в чинията и сервирайте веднага.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ