Печен сандвич с Деликатесен салам и сос Бешамел

Рецепти 60 мин Сложност Порции 4-6

Необходими продукти:

  • 12 филии бял хляб
  • 200 г Деликатесен салам Аз ям!
  • 200 г настъргано сирене грюер
  • 3-4 с. л. дижонска горчица
  • За маринования лук
  • 1 глава лук
  • 100 мл винен оцет
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1 ч. л. захар
  • За сос Бешамел
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • щипка индийско орехче
  • 1 жълтък

Начин на приготвяне:

В тенджера разтопете маслото на средно силен огън. Добавете брашното и гответе 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, докато стане златисто. Налейте млякото и бъркайте, докато запърженото брашно се разтвори напълно. Подправете със сол и индийско орехче и гответе 8-10 минути, докато соса се сгъсти. Свалете съда от котлона и оставете да се охлади за 10 минути. Сложете жълтъка и разбъркайте добре. Покрийте с фолио за свежо съхранение, което поставете плътно върху соса, а не върху съда, за да не се образува коричка и оставете да се охлади до стайна температура.

Нарежете лука на много тънки ивички и сложете в буркан или купичка. Залейте с оцета в който сте разтворили захарта и солта. Оставете за 30 минути да се маринова. Намажете половината филии с горчица, покрийте с дебел пласт резенчета салам, сложете от мариновалия и отцеден лук и разпределете настърганото сирене. Покрийте с останалия хляб и залейте всеки сандвич със сос Бешамел.

Печете сандвичите в предварително загрята до 190 градуса фурна за 15-20 минути, докато сиренето се разтопи, а сосът се запече и зачерви. Сервирайте разрязани на две, с още малко горчица, пресни репички и маринован лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ