Пиадина с деликатесен салам, тиквички и проволоне

Рецепти 25 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 150 г Деликатесен салам Аз ям!
  • 8 тортия питки
  • 2 тиквички
  • 3-4 с. л. зехтин
  • 2 ч. л. бял винен оцет
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • кора от 1 лимон
  • 125 г биволска моцарела
  • листа пресен босилек

Начин на приготвяне:

Нарежете тиквичките на тънки ленти, сложете в купа и полейте с 2 с. л. зехтин. Разбъркайте добре и изпечете на грил тиган или плоча за 3-4 минути на страна.Прехвърлете в купата, добавете оцета, пасирания чесън, нарязаното на ситно чили и лимоновата кора. Налейте още зехтин, посолете и разбъркайте добре.

Върху тортия питка сложете от тиквичките и соса, сложете накъсана моцарела и листа босилек. Подредете резенчета тънко нарязан деликатесен салам, покрийте с втора питка, притиснете добре и сложете в загрят на средно висока температура тиган. Притиснете отгоре с тиган, капак или друга тежест и гответе 3-4 минути, докато моцарелата се разтопи.

Прехвърлете в плато или на дъска и покрийте с фолио, за да останат топли, докато приготвите останалите пиадини. Нарежете на парчета и сервирайте със салата от домати и лук.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ