Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на тънки ленти, сложете в купа и полейте с 2 с. л. зехтин. Разбъркайте добре и изпечете на грил тиган или плоча за 3-4 минути на страна.Прехвърлете в купата, добавете оцета, пасирания чесън, нарязаното на ситно чили и лимоновата кора. Налейте още зехтин, посолете и разбъркайте добре.
Върху тортия питка сложете от тиквичките и соса, сложете накъсана моцарела и листа босилек. Подредете резенчета тънко нарязан деликатесен салам, покрийте с втора питка, притиснете добре и сложете в загрят на средно висока температура тиган. Притиснете отгоре с тиган, капак или друга тежест и гответе 3-4 минути, докато моцарелата се разтопи.
Прехвърлете в плато или на дъска и покрийте с фолио, за да останат топли, докато приготвите останалите пиадини. Нарежете на парчета и сервирайте със салата от домати и лук.