Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши

Рецепти 90 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 кренвирша Аз ям!
  • 1 консерва домати на кубчета (400 г)
  • 1 глава лук
  • 1 с. л. мадраско къри
  • 1/2 с. л. лют червен пипер
  • 40 г захар
  • 30 мл червен винен оцет (+ 1 с. л. за яйцата)
  • 1 ч. л. сос "Уорчестър"
  • 30 мл олио
  • сол и черен пипер на вкус
  • За трохите
  • 3 филийки хляб
  • 2 стръка босилек
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч. л. риган
  • 40 мл зехтин "Екстра върджин"
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете лука на кубчета и го запържете в олиото. Прибавете кърито и лютия пипер и разбърквайте. След това налейте доматите. Добавете захарта, оцета, соса „Уорчестър“, сол и черен пипер на вкус. Гответе на тих огън около 20 минути. Пасирайте.

Запечете кренвирши в сгорещен грил тиган и ги нарежете на едри кубчета. Разбъркайте със соса.

Смлейте хляба с босилека, ригана и чесъна. Получените трохи залейте със зехтина и ги овкусете със сол. Разбъркайте и се печете 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Поширайте яйцата във вода (под точката на кипене), смесена с оцета. В чиния сипете от соса с кренвирши. Отгоре сложете по две яйца и поръсете с трохи.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ