Пролетна гозба с коприва и кренвирши

Рецепти 45 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

634
kcal
22 г
протеини
38 г
мазнини
53 г
въглехидрати
9 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 4 бр. кренвирши Аз ям!
  • 1 кг сварени картофи
  • 150 г коприва
  • 50 мл олио
  • 3 яйца
  • 150 мл прясно мляко
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Попарете копривата с гореща вода, охладете и нарежете на ситно. Сварените картофи настържете на едро ренде и прехвърлете в купа. Обелете кренвиршите и ги нарежете на колелца.

В намазана с олио тава за печене сложете половината картофи. Отгоре разпределете копривата и половината кренвирши. Покрийте с останалите картофи, притиснете добре и полейте с останалото олио.

В подходяща купа смесете яйцата и прясното мляко. Посолете, подправете с черен пипер и лют пипер, разбийте добре и залейте ястието. Отгоре подредете останалите кренвирши и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте със зелена салата.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ