Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в дълбока тенджера и пуснете в него ситно накълцания чесън (4 скилидки). Щом омекне и пусне аромат, прибавете нарязаната на кубчета наденица и гответе, докато тя се позлати от всички страни. След това прибавете накълцаните домати от консерва (400 г), заедно със сока им. Прибавете и подправките – канела (1/2 ч.л.), захар (1 ч.л.), черен пипер и сол. Захарта е нужна, за да неутрализира киселинността на доматите. Оставете да къкри на тих огън, докато течността на доматите се изпари наполовина.
През това време в друга тенджера поставете подсолена вода и се оставете да заври. Пуснете в нея прясната паста (1/2 кг) и варете според указанията на опаковката. Обикновено са нужни само около две мунути варене.
Отцедете пастата и я прибавете към доматения сос. Бъркайте, докато ароматите се смесят.
Сервирайте и по желание поръсете всяка порция с черен пипер или сушен риган.
Прясната паста талятели с доматен сос, канела и наденица е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Подходяща е за домашно приготвен обяд в офиса, тъй като е лесна за опаковане в кутия, не отнема време и е вкусна и на следващия ден. Най-апетитен резултат ще постигнете с Родопска наденица Аз ям!. С гаранция от Градус.