Прясна паста талиатели с доматен сос, канела и наденица

С наденица 30 мин Сложност Порции 4

Хранителни стойности:

419
kcal
13 г
протеини
19 г
мазнини
48 г
въглехидрати
3 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • За пастата
  • 500 г прясна паста талятели
  • 400 г домати от консерва
  • 200 г Родопска наденица Аз ям!
  • 4 скилидки чесън
  • 30 г масло
  • ½ ч.л. канела
  • черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • сол

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в дълбока тенджера и пуснете в него ситно накълцания чесън (4 скилидки). Щом омекне и пусне аромат, прибавете нарязаната на кубчета наденица и гответе, докато тя се позлати от всички страни. След това прибавете накълцаните домати от консерва (400 г), заедно със сока им. Прибавете и подправките – канела (1/2 ч.л.), захар (1 ч.л.), черен пипер и сол. Захарта е нужна, за да неутрализира киселинността на доматите. Оставете да къкри на тих огън, докато течността на доматите се изпари наполовина.

През това време в друга тенджера поставете подсолена вода и се оставете да заври. Пуснете в нея прясната паста (1/2 кг) и варете според указанията на опаковката. Обикновено са нужни само около две мунути варене.

Отцедете пастата и я прибавете към доматения сос. Бъркайте, докато ароматите се смесят.
Сервирайте и по желание поръсете всяка порция с черен пипер или сушен риган.

Прясната паста талятели с доматен сос, канела и наденица е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Подходяща е за домашно приготвен обяд в офиса, тъй като е лесна за опаковане в кутия, не отнема време и е вкусна и на следващия ден. Най-апетитен резултат ще постигнете с Родопска наденица Аз ям!. С гаранция от Градус.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ