Пълнени бургер питки с шпеков салам, кашкавал и спанак

Рецепти 25 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 4 бургер питки
  • 100 г шпеков салам Аз ям!
  • 150 г настърган кашкавал
  • 1 стрък пресен лук
  • 100 г бейби спанак
  • 1 червена чушка
  • 3 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. пушен пипер
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Отрежете около 1/3 от горната страна на питките и с пръсти извадете меката част, като оставите около 1 см, за да оформите купичка от хлебчето. Притиснете с пръсти дъното и стените на питката и подредете в тава за печене покрита с хартия.

Нарежете чушката на кубчета, а лука на тънки колелца. Разрежете салама на две. Половината нарежете на тънки колелца, а останалия на кубчета.

В тиган сгорещете зехтина и сотирайте чушката и нарязания на колеца лук за 2-3 минути. Добавете спанака, разбъркайте и оставете да омекне. Подправете с пушения пипер, сол и черен пипер. Разбъркайте, изключете котлона и добавете нарязания на кубчета салам.

На дъното на питките сложете 2/3 от кашкавала, отгоре разпределете плънката със спанак, чушка и салам и покрийте с останалия кашкавал. Отгоре сложете разрязани на две колеца шпеков салам и печете 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Поднесете веднага.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ