Пълнен патладжан с наденица, лук и домати

Рецепти 60 мин Сложност Порции 2

Хранителни стойности:

962
kcal
28 г
протеини
63 г
мазнини
78 г
въглехидрати
15 г
фибри

Приблизителни стойности, базирани на една порция

Необходими продукти:

  • 2 парчета Родопска наденица Аз ям!
  • 2 патладжана
  • 2 глави лук
  • 2 средно големи домата
  • 1/2 връзка копър
  • 1/2 връзка магданоз
  • 3 с. л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • За хрупкавите трохи
  • 80 г галета панко
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Разрежете патладжаните на две по дължина и с остър нож направете ромбовидни разрези във вътрешността. Намажете с 1 с. л. зехтин, посолете и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете патладжана от фурната и издълбайте вътрешността с лъжица.

В голям тиган сгорещете останалия зехтин и запържете нарязаната на кубчета наденица заедно с едро нарязания лук. Гответе 5-6 минути и прибавете едро нарязаните обелени домати. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 8-10 минути, докато сместа леко се сгъсти. Свалете съда от котлона и добавете ситно нарязаните копър и магданоз. Разбъркайте добре и напълнете патладжаните.
Печете още 8-10 минути.

През това време пригответе хрупкавите хлебни трохи. Запечете галетата панко в сух тиган за 3-4 минути на средно силен огън. Добавете ситно нарязания магданоз и зехтина, разбъркайте и гответе още минута. Поднесете патладжана топъл, поръсен с хрупкавите хлебни трохи.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ