Начин на приготвяне:
Разрежете патладжаните на две по дължина и с остър нож направете ромбовидни разрези във вътрешността. Намажете с 1 с. л. зехтин, посолете и печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. Извадете патладжана от фурната и издълбайте вътрешността с лъжица.
В голям тиган сгорещете останалия зехтин и запържете нарязаната на кубчета наденица заедно с едро нарязания лук. Гответе 5-6 минути и прибавете едро нарязаните обелени домати. Посолете и подправете с черен пипер и гответе 8-10 минути, докато сместа леко се сгъсти. Свалете съда от котлона и добавете ситно нарязаните копър и магданоз. Разбъркайте добре и напълнете патладжаните.
Печете още 8-10 минути.
През това време пригответе хрупкавите хлебни трохи. Запечете галетата панко в сух тиган за 3-4 минути на средно силен огън. Добавете ситно нарязания магданоз и зехтина, разбъркайте и гответе още минута. Поднесете патладжана топъл, поръсен с хрупкавите хлебни трохи.