Ригатони с кренвирши, спанак и сметана

Рецепти 30 мин Сложност Порции 4

Необходими продукти:

  • 300 г паста ригатони
  • 4 бр. кренвриши Аз ям!
  • 4 скилидки чесън
  • 40 г масло
  • 200 мл течна сметана
  • 2 жълтъка
  • 300 г спанак
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. сол
  • 80 г пармезан

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода според указанията на опаковката. Докато тя се вари, в дълбока тенджера разтопете маслото и в него пуснете накълцания чесън. Щом омекнат, към тях прибавете нарязаните на полумесеци кренвирши. След около пет минути добавете отцедената сварена паста ригатони, размразения накълцан спанак, течната готварска сметана и разбитите с малко вода сурови яйчени жълтъци. Разбъркайте ястието старателно, докато жълтъците стегнат. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. По желание поръсете с настърган пармеза.

Пастата е вкусна както топла, така и студена и е чудесно предложение за домашно приготвен обяд в офиса. Най-апетитен резултат ще постигнете с кренвирши Аз ям!. С гаранция от Градус.

Натиснете "ENTER" за търсене или "ESC" за отказ